Ontstopping

Een verstopping in huis kan een serieuze inbreuk zijn op je dagelijkse comfort. Met een obstructie in je afvoer, een verstopte wc of een vieze geur in huis blijf je het liefst niet te lang zitten. Daarom zijn wij bij Ontstoppingsdienst Sobry 24/7 bereikbaar.

Welke verstoppingen pakken wij aan?

Een verstopte afvoer, verstopt toilet of het traag weglopen van het water in je sanitaire toestellen kan verschillende oorzaken hebben. Zeepresten, vet of vochtige doekjes zijn er enkele. Ook buitenshuis kan je afvoer verstopt zitten. Misschien loopt het water uit je regenbuizen en afvoerpijpen niet goed weg, of loopt er een putje over waardoor het afvalwater een andere weg zoekt.

Dankzij onze vakkennis en jarenlange ervaring, en met het juiste materiaal, stellen we snel vast wat precies de oorzaak van je probleem is. We pakken de verstopping efficiënt aan, zonder de leidingen te beschadigen. Hebben we te maken met een onderliggend, structureel probleem? Dan zoeken we een permanente oplossing op maat.

Je kan bij ons terecht voor het ontstoppen van:

  • afvoer

  • bad, douche en lavabo

  • riolering

  • gootsteen of spoelbak

  • leidingen

  • wc

  • wasmachine, vaatwasmachine en overloopboiler

  • putje of sifonput

  • regenput

Oorzaken van een verstopping


In de badkamer

Veel verstoppingen in het toilet worden veroorzaakt door vochtige doekjes, te dik toiletpapier of keukenpapier. Ook een speelgoedje of een wc-blokje kan de afvoer blokkeren. Heb je last van corrosie of kalkafzetting, dan kan de aangegroeide kalk loskomen en zich vastzetten in een bocht.

Verstoppingen In een urinoir worden meestal veroorzaakt door urinesteen die de afvoer doen dichtslibben of doordat er geen filter in ligt. Dan kunnen kauwgom of andere dingen het urinoir verstoppen.

In de keuken

Zit je afvoer in de keuken verstopt, kijk dan kritisch naar wat je er allemaal door jaagt. Vaak is het een combinatie van vet, zeep en etensresten.

Buitenshuis

Een verstopping kan voor veel problemen zorgen. Zo kan de afvoer van de put verstopt zijn of is er een verzakking of een breuk in de leiding gekomen. Bladval, mos, zand kunnen dan weer obstructies in het regenwaternetwerk veroorzaken.

Bekijk onze tips

Onze oplossing

Er kan heel wat misgaan in de leidingen van je woning. Gelukkig hebben wij voor elk soort verstopping een oplossing, in de vorm van de juiste materialen en de nodige vakkennis. Liever voorkomen dan genezen? Ook voor het preventief reinigen van je rioolnetwerk staan we tot jouw dienst.

Neem contact op

Ontstoppingsdienst nodig? Contacteer ons nu en wij zijn snel ter plaatse. Vakkundig en proper opgelost, en dit aan vaste prijzen.

Contact