Geurdetectie

Heb je last van een onaangename geur in huis?

Heeft u last van een stinkende afvoer of geurhinder in uw wasplaats, douche of andere ruimtes in uw huis? Wij kunnen u helpen! Geurdetectie onthult de bron en kan die vervelende geur snel en gemakkelijk oplossen.

Wat veroorzaakt stank in huis?

De bron van huishoudelijke geuren ligt vaak onder de oppervlakte, in de leidingen. De diepere oorzaak moet worden aangepakt voordat u meer problemen die erdoor worden veroorzaakt kunt oplossen.

Bij stank kunnen ook vliegen en muggen hun weg naar binnen vinden of kan er schimmel op uw muren verschijnen – problemen die bij geurdetectie onmiddellijk moeten worden opgelost.

Een indringende rioolgeur kan verschillende oorzaken hebben

  • Een beschadigde of slecht geplaatste afvoerleiding
  • De slechte aansluiting van een sanitair toestel
  • Een beschadigde sifon
  • Terugslag via de verluchting
  • Een constructiefout in de riolering tijdens verbouwingen
  • Een slecht afgesloten put
  • Een gebrek aan sifons en reukafsluiters
  • Weinig gebruikte gootstenen

Zelfs het weer kan een rol spelen zoals bij een lagedrukgebied, veel regen of harde wind.

Omdat geurhinder alleen op bepaalde momenten waarneembaar is – en nooit wanneer iemand langskomt om de oorzaak van de stank op te sporen – kan er een uitdaging zijn bij de oorzaak opsporen.

Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk details van de slechte geur te observeren en te onthouden wanneer je die opmerkt. Die informatie kunnen we gebruiken bij onze geurdetectie.

Hoe werkt geurdetectie?

De camera inspectie en het opsporen van lekken kunnen problemen aan het licht brengen zoals geurhinder, verstopping, breuk of openingen en verborgen putten in een rioolstelsel.

Om de bron van de stank op te sporen, vullen we afvoeren met onschadelijke gekleurde rook.

Ook als de oorzaak van de typische rioolgeur ondergronds of ingebouwd is, kunnen we met behulp van enkele speciale apparatuur en technieken de problemen opsporen. Eens gevonden, kunnen we een oplossing op maat aanbieden.

Hoe verspreidt de geur zich in huis?

Een geurhinder van een beerput of septische put kan overslaan op jouw riool. De stank verspreid zich geleidelijk aan verder richting de afvoer van je sanitaire toestellen.

Als bijvoorbeeld de lucht uit een riool uit je gootsteen of wasmachine begint te stijgen dan krijg je geuroverlast in huis.

Een hinderlijke geur in huis

We voeren geurdetectie uit met een professionele rookgenerator om een rioolgeur in huis vast te stellen. Dankzij dit proces kunnen we u een vaste prijs aanrekenen, ongeacht het geurprobleem dat we opsporen.

Wanneer er een lokaal probleem is met uw leidingen of rioleringsstelsel, kan de geur van rioolwater soms elke kamer in uw huis doordringen. Onze professionals zullen met geurdetectie snel de bron van de geurhinder identificeren en deze vervolgens elimineren.

Geurhinder toilet

Als u een slechte lucht in uw toilet opmerkt, kunnen wij de bron van deze geurhinder opsporen en verwijderen.

Soms ruikt uw wc slecht. Maar wanneer een rioolgeur uit het toilet blijft opstijgen, zelfs na het doorspoelen, is het tijd om ontstoppingsdienst Sobry te contacteren voor een geurdetectie.

Wij kunnen precies vaststellen waar in uw toilet of rioleringsstelsel deze vervelende geur vandaan komt. Als we de bron van de geur niet meteen kunnen vinden, gebruiken we een speciale rookmachine om te ontluchten. Wij verhelpen het probleem en nemen de oorzaak van uw wc stank weg.

Geurhinder riool

Rioolgeur veroorzaakt door een septische put of beerput kan zich verspreiden naar uw riolering. Onze specialisten verhelpen dit snel.

Als u uw beerput niet tijdig leegt of als uw septische put problemen heeft met het afbreken van afvalwater, kunnen er geurproblemen ontstaan. Gelukkig kunnen wij hier direct iets aan doen met geurdetectie.

Geurhinder badkamer

Als u last heeft van stank in uw badkamer, is het belangrijk om snel te handelen. Wanneer rioollucht uit uw doucheputje opstijgt, kan dit soms het hele huis zo laten ruiken.

Wij zorgen ervoor dat uw badkamer fris en schoon ruikt met behulp van onze professionele geurdetectie apparatuur, die de bron van het probleem opspoort voordat het escaleert.

Kom snel van uw geurprobleem af dankzij ontstoppingsdienst Sobry

Nadat we het probleem hebben vastgesteld (door bijvoorbeeld camera inspectie), gaan onze vakmensen meteen aan de slag om het op te lossen. Dit kan in één interventie. Ze gebruiken verschillende afdichtingsmiddelen, afhankelijk van het type lek.

Onze rioolspecialisten kunnen tijdens interventies uw riool of afvoer repareren of een deel van de riolering of de afvoer vervangen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Ontstoppingsdienst nodig?
Contacteer ons nu en wij zijn snel ter plaatse.
Vakkundig en proper opgelost, en dit aan vaste prijzen.