Afvoer ontstoppen

Van verstopte afvoer tot vrij stromend water in een mum van tijd

Heeft uw gootsteen, wasbak of douche besloten om een onaangekondigde staking te houden en uw hele routine te ontregelen? Klinkt als een overduidelijke oproep tot actie!

Wacht niet tot het water zich opstapelt als een ongeduldige menigte en uw gootsteen besluit het bijltje erbij neer te gooien. Maar wees gerust, de ontstoppingsdienst Sobry staat klaar om u te helpen!

Met onze handige tips wordt het ontstoppen van een afvoerputje een fluitje van een cent en kunt u binnen de kortste keren weer zonder onderbrekingen door uw huishoudelijke taken vliegen. En als u het liever aan de professionals overlaat, kunt u altijd rekenen op de fantastische diensten van ontstoppingsdienst Sobry!

Of het nu gaat om een kleine verstopping of een enorme verstopping, onze ontstopping experts zijn tot de tanden toe bewapend met kennis en ervaring om uw afvoer te ontstoppen.

Dus waar wacht u nog op? Contacteer ons en schakel ons in voor een snelle, efficiënte en betrouwbare service van Sobry! Wij laten die verstopping wel even door de afvoer spoelen!

Hoe kan ik zelf mijn afvoer ontstoppen?

Bent u het zat om uw kostbare tijd door te brengen met het kijken naar vuil water dat langzaam wegloopt in uw afvoer? Zoek niet verder, want wij hebben dé ontstopping.

Onze handige tips zullen niet alleen uw afvoer ontstoppen, maar zullen u ook in staat stellen om te pronken met uw loodgieter-achtige vaardigheden.

Of u nu een verstopping in uw keukenafvoer hebt met een overvloed aan vuil en voedselresten, of een wastafel die lijkt op een klein zwembad, onze tips zullen u zeker helpen met uw afvoer ontstoppen.

afvoer ontstoppen

De sifon-behandeling: maak de afvoer vrij en laat het water stromen

Tijd om uw innerlijke loodgieter tevoorschijn te halen, want uw afvoerputje is verstopt! Maar maak u geen zorgen, met wat doorzettingsvermogen kunt u dit zelf ontstoppen en voorkomen dat uw huis gaat ruiken als een openbaar toilet op een warme zomerdag.

Het is niet alleen beter voor uw neus, maar ook voor uw portemonnee om dit regelmatig te doen. U wilt tenslotte niet dat uw toilet zo verstopt raakt dat u uw badkamer moet omdopen tot een openbaar zwembad. Hieronder vindt u een eenvoudige stap-voor-stap methode om de klus te klaren:

 1. Open het raam om te voorkomen dat nare geurtjes zich verspreiden, aangezien deze normaal gesproken door het waterslot in de sifon wordt tegengehouden
 2. Overweeg om schoonmaakhandschoenen aan te trekken
 3. Plaats een lege emmer of bakje op een dweil onder de sifon
 4. Gebruik een waterpomptang om de sifon volledig los te schroeven en maak deze volledig leeg
 5. Verwijder het vuil uit de sifon en maak ook de afvoerbuis tussen de sifon en het afvoerputje schoon
 6. Schroef de sifon er weer op en controleer of deze goed vastzit
 7. Controleer of u het water makkelijk kunt doorspoelen
sifon losmaken

Plopper u weg naar een vlotte afvoer

De ontstopper is het alles-in-één wapen tegen de meeste verstoppingen in elk hoekje en gaatje van uw sanitair.

Of het nu gaat om een hardnekkig toilet, een koppige wasbak, een eigenzinnige gootsteen, een moeilijke douche of een bad dat niet meer leegloopt – de ontstopper is de redder in nood!

Een afvoer met een plopper ontstoppen gaat als volgt:

 1. Maak het rubber van de ontstopper flexibeler door het onder warm water te houden
 2. Plaats de ontstopper vervolgens recht op de afvoer
 3. Zorg ervoor dat er een laagje water in de afvoer staat om extra zuigkracht te creëren
 4. Beweeg de ontstopper krachtig op en neer om het vuil naar boven te trekken en de verstopping zelf te verwijderen

Deze ontstopper methode is een gemakkelijke en snelle oplossing voor kleine verstoppingen in uw afvoer.

afvoer ontstopper

Baking soda en azijn: het onverslaanbare duo voor uw afvoer

Hebt u ooit het ongemak van een verstopte afvoer ervaren? Het kan zijn dat u het slachtoffer bent van een heimelijke boosdoener genaamd kalkaanslag!

Maar maak u geen zorgen, want er is een eenvoudige en briljante manier om het te verslaan:

 1. Meng een kopje soda met een kopje azijn in een emmer
 2. Giet het mengsel langzaam door de afvoer
 3. Laat het een nachtje inwerken
 4. Spoel de afvoer de volgende dag door met een liter heet water

Soda en heet water: het wondermiddel voor uw afvoer en uw portemonnee

Niets is zo vervelend als een verstopte afvoer in uw keuken of badkamer. Het is als een verstopte neus, maar dan erger.

Gelukkig hoeft u geen chemisch ontstoppingsmiddel te gebruiken om het op te lossen. Pak gewoon een pakje soda en kokend water, gooi het erin en voilà! Volg zeker de volgende stappen en uw afvoer is weer zo fris als een lentebries:

 1. Meng een kopje baking soda met een liter kokend water
 2. Giet het mengsel in de verstopte afvoer
 3. Laat het een nachtje inwerken
 4. Spoel de afvoer de volgende dag door met nog eens een liter heet water
 5. Controleer of de afvoer goed doorloopt. Is het probleem niet verholpen? Herhaal deze stappen

Afwasmiddel - Niet alleen voor vuile borden, maar ook voor schone afvoeren

Om uw afvoer vrij te maken van vetresten, kunt u gebruikmaken van afwasmiddel als schoonmaakmiddel.

Dit komt doordat afwasmiddel de eigenschap heeft om vet te breken en te verwijderen, waardoor het een effectieve oplossing kan zijn voor uw verstopte afvoer ontstoppen.

 1. Vul een emmer met kokend water
 2. Voeg drie flinke scheuten afwasmiddel toe aan het hete water
 3. Giet het mengsel langzaam in de afvoer
 4. Laat het een halve dag inwerken
 5. Controleer vervolgens of het water weer goed wegloopt door de kraan open te draaien

De veerkrachtige oplossing voor al uw afvoerproblemen: de ontstoppingsveer

Als uw afvoer verstopt zit op een plek waar u er niet bij kunt, geen paniek! Haal die ontstoppingsveer tevoorschijn en laat hem als een Tarzan door de buizen slingeren om die verstopping te grazen te nemen! Hieronder vindt u de stappen om te ontstoppen met een ontstoppingsveer:

 1. Maak opnieuw de sifon los
 2. Duw de veer door de afvoerleiding
 3. Trek de veer langzaam door de afvoerbuis en duw deze voorzichtig zo ver mogelijk naar binnen
 4. Schroef de sifon weer vast en controleer of u het water weg kan laten lopen in de wasbak

Is ontstoppen met soda slecht voor uw afvoer?

Verstopping ontstoppen met een pak soda is de verleidelijke oplossing voor elke verstopte afvoer. Het is als een geheime magische truc – het kan alles verhelpen!

Maar pas op, want als u teveel soda gebruikt, kan het uw leidingen beschadigen. Dus wees voorzichtig, we willen geen vernielzuchtige ramp veroorzaken in de badkamer!

Maar laat dat u niet afschrikken, want soda kan nog steeds een handige hulp zijn. Gebruik het spaarzaam en combineer het met een ander ontstoppingsmiddel, zoals de ouderwetse veer.

soda

De meest voorkomende oorzaken van verstopte afvoeren en hoe ze te verhelpen

De afvoer ontstoppen is als een puzzel – eerst moet u de oorzaak vinden voordat u het probleem kunt verhelpen.

Maar geen paniek, we gaan Sherlock Holmes spelen en die verstopte afvoer verslaan! Dus maak u klaar om te ontdekken wat de oorzaak is van die vieze, verstopte afvoer, en laten we die handen uit de mouwen steken!

Ophoping van afvalresten

De echte boosdoeners zijn die vervelende afvalresten zoals vet en etensresten, die zich opstapelen in uw afvoer. Het is als een feestje van afval in uw afvoer!

Maar maak u geen zorgen, er zijn verschillende manieren om deze verstopping op te lossen. U zou zelfs kunnen proberen om uw afvoer te ontstoppen met huishoudelijke middelen.

Als dat niet werkt, roep dan de hulp in van onze professionele ontstopper, hij weet wel raad met deze stinkende kwestie!

Voorwerpen in de afvoer

Oh nee, daar gaat weer per ongeluk een wattenstaafje de afvoer in! En die haarspeldjes en elastiekjes lijken te verdwijnen als sneeuw voor de zon. Voor u het weet, zitten uw afvoerleidingen muurvast.

Gelukkig kan u deze voorwerpen verwijderen met een tang of pincet, maar wees voorzichtig – we willen geen verder schade veroorzaken.

Als u er zelf niet uitkomt, bel dan onze loodgieter. Die hebben niet alleen de juiste tools, maar ook de nodige vaardigheden om uw afvoer weer te laten stromen.

Zeepresten

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens te veel zeep gebruikt in de douche. Maar wist u dat deze bubbels een serieus probleem kunnen veroorzaken?

Ze blijven aan de binnenkant van uw afvoer plakken en vormen uiteindelijk een dikke laag die uw waterstroom belemmert.

Gelukkig kunt u dit voorkomen door afvoerzeefjes te gebruiken en uw zeepgebruik te beperken. En als u toch vastzit in een soort zeepnachtmerrie, bel dan onze professional om u uit de penarie te helpen!

Kalkaanslag

Water is niet alleen dorstlessend, het bevat ook een verraderlijke vijand genaamd kalk. Deze boosaardige stof laat kleine deeltjes achter in uw afvoer, die zich na verloop van tijd verzamelen tot een ondoordringbare muur van kalkaanslag.

Gelukkig zijn er manieren om deze vijand te verslaan. U kunt bijvoorbeeld uw leidingen en afvoer regelmatig reinigen met een ontkalker, wat kalkaanslag doet smelten als sneeuw voor de zon.

Of u kunt een waterontharder installeren, die kalkaanvallen blokkeert voordat ze uw leidingen bereiken en uw afvoer verstopt raken.

Haren in de afvoer

Niemand wil een verstopte afvoer, vooral niet als het wordt veroorzaakt door een pluk haar die vastzit in het putje. Het lijkt wel alsof uw eigen haar tegen u samenspant! Maar wees gerust, er zijn oplossingen voor dit harige probleem.

Van chemische ontstoppingsmiddelen die speciaal zijn gemaakt om haar te vernietigen, tot het handmatig schoonmaken van het putje met een ontstoppingsveer, er zijn genoeg manieren om het haarmonster te verslaan.

Maar vergeet niet, voorkomen is beter dan genezen! Gebruik een afvoerzeefje en maak het putje regelmatig schoon, zodat u haar niet de kans krijgt om een wig te drijven tussen u en uw afvoer.

haren afvoer

De afvoerzorg is voorbij: voorkom verstoppingen met deze handige adviezen

Maak van uw afvoer geen afvalbak - gebruik een zeefje

Bent u het zat om als loodgieter door het leven te gaan en je handen vuil te maken aan haren, etensresten en zeepresten? Voorkom dan dat uw gootsteen een plaats delict wordt en plaats een afvoerzeefje!

Minder zeep gebruiken is de sleutel

Pas op dat u niet te enthousiast zeepjes gaat stapelen in het doucheputje of wastafel, anders krijgt de afvoer een zware workout en eindigt u met een bubbelbad in uw badkamer!

zeep wasbak

Vet hoort niet thuis in de afvoer

Giet nooit vet of olie in de afvoer, aangezien dit kan stollen en een verstopping kan veroorzaken. In plaats daarvan kunt u vet en olie in een container doen en weggooien bij het afval.

Geef uw afvoer regelmatig een spoelbeurt

Laat uw afvoer snel weer glinsteren als een diamant door hem regelmatig te spoelen met heet water en zo die nare zeepresten en vuil weg te spoelen.

Met behulp van een magisch elixer van baking soda en azijn kunt u uw afvoer bevrijden van alle kwaadaardige krachten die hem gevangen houden.

Laat geen etensresten in de gootsteen achter

Pas op met etensresten of vuil wegspoelen in de wasbak! Voor u het weet hebt u een verstopping waar u u tegen zegt. Dus waarom niet een beetje liefde tonen aan uw afvoer en uw vuilnisbak wat aandacht geven? Ze zullen u dankbaar zijn.

etensresten wasbak

Laat de ontstoppingsdienst uw redder in nood zijn tegen verstopte afvoeren

Als u vastzit met een verstopte afvoer, laat de paniek niet toe! Schakel de hulp in van een professionele loodgieter en laat het water zorgeloos doorspoelen in uw afvoersysteem.

Ze hebben de vaardigheden en gereedschappen om de hardnekkige verstopping te verhelpen en uw dag op te vrolijken.

Van afvoerproblemen af in een mum van tijd? Schakel Ontstoppingsdienst Sobry in

Tijd om de handdoek in de afvoer te gooien en de professionals van ontstoppingsdienst Sobry in te schakelen! Onze supersnelle oplossingen zorgen ervoor dat uw verstopte afvoer als een pro weer gaat stromen.

Geen stress meer over het klungelen met doe-het-zelf methoden, laat ons het ontstoppen. Bel ons nu en geniet van een afvoer die zo vrij stroomt als een waterval!

Afvoer ontstoppen? Neem contact op!

Ontstoppingsdienst nodig?
Contacteer ons nu en wij zijn snel ter plaatse.
Vakkundig en proper opgelost, en dit aan vaste prijzen.