Leidingen ontkalken

Ontkalken en wortels in leidingen verwijderen

Loopt het water in uw afvoer traag weg of helemaal niet meer? Heeft u wateroverlast in uw kelder?

Kalkaanslag, urinesteen of wortels kunnen de boosdoeners zijn. Ontstoppingsdienst Sobry helpt u de oorzaak vinden én aanpakken.

Hoe ontstaat kalk of urinesteen in leidingen?

Kalk en urinesteen bouwen zich zeer traag op in toiletten en leidingen. Jarenlang hebt u geen enkel probleem en helpen azijn of bleekwater om alles netjes en hygiënisch te houden.

Althans wat zichtbaar is. Onderliggend raken leidingen, sifons en afvoeren aangetast door kalk en urinesteen.

Factoren die de kalkaanslag en urinesteen beïnvloeden

  • De hoeveelheid kalk en urinesteen in het water, afhankelijk van de hardheidsgraad van uw drinkwater
  • De aan- of afwezigheid van een ontkalker of waterontharder
  • Gebrek aan onderhoud en het schoonmaken van het rioolstelsel
  • Beluchting en ontluchting in een rioolleiding. Deze veroorzaken een drukverlies dat de drijvende kracht is van de natuurlijke trek in een rioolleiding. Wanneer een waterleiding niet in gebruik is (bijvoorbeeld ‘s nachts) verdampt de luchtstroom het restwater in de waterleiding. Kalk en urinesteen blijven achter en zetten zich vast.

Wij verwijderen kalk of urinesteen in uw leidingen of rioolbuizen met verschillende soorten frezen op waterdruk. Afbraakwerken zijn dus niet nodig. Nadien is uw riolering weer als nieuw.

Hoe raken wortels in de riolering?

De wortels van bomen en struiken zoeken altijd naar water en vinden hun weg via spleten in de riolering of slecht afgedekte putten.

Eens ze toegang hebben tot het rioleringsnetwerk kunnen ze veel groeien. Planten houden van het afvalwater en doen er alles aan om daar hun vocht te halen.

Stellen we wortelgroei in de waterleidingen of riolering vast, dan zoeken we via het punt van ingroei. De wortels worden verwijderd met rioolboren en een hogedrukwaterfrees.

Is uw kelder intussen overstroomd? Geen nood. Ontstoppingsdienst Sobry kan deze ook voor u leegpompen.

De nare gevolgen van kalk in water

Kalk in het water kan verschillende gevolgen hebben, afhankelijk van de concentratie en het soort kalk. Hieronder zijn enkele van de meest voorkomende gevolgen van hard water:

Kalkaanslag

Een teken van kalk in waterleidingen is nieuwe kalkaanslag (calciumcarbonaat) op de verwarmingselementen van kranen, douches en andere sanitaire toestellen.

Kalkaanslag op verwarmingselementen is een hardnekkig probleem. Het is niet alleen esthetisch vervelend, het kan ook leiden tot hogere energiekosten.

De vlekken door kalk op ramen, de kalkaanslag in een koffiepot, waterkoker of toilet – het zijn allemaal tekenen van te veel kalkaanslag in het water.

Kalkaanslag is vervelend, maar ontstoppingsdienst Sobry kan snel uw leidingen ontkalken.

Verstoppingen in leidingen

Kalkafzettingen in de waterleiding zijn een veel voorkomend probleem en kunnen leiden tot verstoppingen en verminderen van de doorstroming van water.

Het ontstaan van kalkafzettingen in de leidingen is het gevolg van de aanwezigheid van calcium en magnesium in het water, dat zich aan de binnenkant van de leidingen ophoopt.

Na verloop van tijd kan dit leiden tot een aanzienlijke vermindering van de doorlaatbaarheid van de leidingen, wat resulteert in een tragere doorstroming van water en in sommige gevallen zelfs tot een totale verstopping.

Droge huid

Hard water kan uw huid droog maken. Daarom is het goed om een waterontharder te gebruiken. Wanneer u hard water onthardt, verwijdert u de mineralen die erin zitten.

Dit zorgt voor zacht water en zorgt ervoor dat uw huid niet meer uitdroogt. Als de huidporiën open staan, kunnen mineralen gemakkelijker binnendringen en irritatie veroorzaken.

Schade aan huishoudtoestellen

Kalk is niet alleen slecht voor uw waterleiding en doorstroom van uw water, maar kan ook andere schade aanrichten.

Het kan leiden tot ernstige problemen met uw huishoudtoestellen. Op termijn kunnen ze minder goed functioneren en zelfs kapot gaan.

Hoge energiekosten

Kalkaanslag in het water is een groot probleem voor alle apparaten en installaties in huis. Het verhoogt het energieverbruik aanzienlijk.

Bestaande kalkaanslag vermindert de werkwijze van verwarmingsinstallaties, uw boiler en andere apparaten.

Verkalking is ook een groot probleem voor elektrische apparaten. Het kan leiden tot een verlies van rendement en een hoge energierekening.

Je waterleiding ontkalken is van belang

Kalk in water is schadelijk voor uw gezondheid. Het ontkalken van de waterleiding vermindert de kans op schadelijke effecten. Het maakt bijvoorbeeld uw huid minder gezond.

De kalk kan ervoor zorgen dat producten en waterleidingen minder goed werken.

Waterleidingen ontkalken is van vitaal belang en een goede investering voor het behoud van uw gezondheid en de langere levensduur van uw leidingen.

Heeft u last van een kalkaanslag? Contacteer ontstoppingsdienst Sobry!

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in uw waterleiding ontkalken? Vertrouw dan op Sobry. Wij zijn gespecialiseerd in ontkalking van alle soorten leidingen, zowel voor particulieren als bedrijven.

Wanneer u ons inschakelt voor het uitvoeren van waterleidingen ontkalken, kunt u er altijd van op aan dat we met u meedenken.

We zijn niet blind voor eventuele andere gebreken of problemen (zoals lekkages en corrosie) die we tijdens het uitvoeren van de opdracht kunnen tegenkomen en staan altijd open voor een constructieve oplossing.

Als u kiest om uw waterleidingen door ons te laten ontkalken, weet u precies wat de interventie kost. Dit komt door onze scherpe en vaste prijzen.

Dus uw waterleiding is verkalkt? Dat is geen probleem! Wij kunnen uw waterleiding ontkalken, zodat u weer gebruik kunt maken van schoon en helder water. Neem contact met ons op en wij helpen u zo snel mogelijk!

Neem contact op

Ontstoppingsdienst nodig?
Contacteer ons nu en wij zijn snel ter plaatse.
Vakkundig en proper opgelost, en dit aan vaste prijzen.