Ontkalken en wortels in leidingen verwijderen

Loop het water in je afvoer traag weg of helemaal niet meer? Heb je wateroverlast in je kelder? Kalk, urinesteen of wortels kunnen de boosdoeners zijn. Ontstoppingsdienst Sobry helpt je de oorzaak vinden én aanpakken.

Hoe ontstaat kalk of urinesteen in leidingen?

Kalk en urinesteen bouwen zich zeer traag op in toiletten en leidingen. Jarenlang heb je geen enkel probleem en helpen azijn of bleekwater om alles netjes en hygiënisch te houden. Althans wat zichtbaar is. Onderliggend raken leidingwerk, sifons en afvoeren aangetast door kalk en urinesteen.

Factoren die de aanslag van kalk en urinesteen beïnvloeden:

  • de hoeveelheid kalk en urinesteen in het spoelwater, afhankelijk van de hardheidsgraad van je drinkwater

  • de aan- of afwezigheid van een ontkalker

  • gebrek aan onderhoud en regelmatige reiniging van het rioolstelsel

  • beluchting en ontluchting in een rioolleiding. Deze veroorzaken een drukverschil dat de drijvende kracht is van de natuurlijke trek in een rioolleiding. Wanneer rioolleidingen niet in gebruik zijn (bijvoorbeeld ‘s nachts) verdampt de luchtstroom het restwater in de leiding. Kalk en urinesteen blijven achter en zetten zich vast.

Wij verwijderen kalk of urinesteen in je leidingen of rioolbuizen met verschillende soorten frezen op waterdruk. Afbraakwerken zijn dus niet nodig. Nadien is je riolering weer als nieuw.

Hoe raken wortels in de riolering?

De wortels van bomen en struiken zoeken altijd naar water en vinden hun weg via spleten in de riolering of slecht afgedekte putten. Eens ze toegang hebben tot het rioleringsnetwerk kunnen ze veel groeien. Planten houden van het afvalwater en doen er alles aan om daar hun vocht te halen.

Stellen we wortelgroei in de leidingen of riolering vast, dan zoeken we via camera-inspectie het punt van ingroei. De wortels verwijderen we met rioolboren en een hogedrukwaterfrees.

Is je kelder intussen overstroomd? Geen nood. Ontstoppingsdienst Sobry kan deze ook voor jou leegpompen.

Neem contact op

Ontstoppingsdienst nodig? Contacteer ons nu en wij zijn snel ter plaatse. Vakkundig en proper opgelost, en dit aan vaste prijzen.

Contact