Herstellingen aan riolering, leidingen en afvoer

Een riolering kan door jarenlang gebruik, corrosie, slijtage, weersomstandigheden of door droogzuiging van nieuwbouw in de buurt, te maken krijgen met barsten, breuken of verzakkingen. Hoe je dit merkt? Er kan een rioolgeur waarneembaar zijn, de afvoer van je sanitaire leidingen werkt traag of er is een zichtbare verzakking van je vloer, oprit of tuin. Een lek of breuk kan ook leiden tot opstijgend vocht in je muren of wateroverlast in je kelder zijn.

Voor ieder probleem is er gelukkig een oplossing. Enkele opties om je riolering aan te pakken zijn:

Herstellen

Sommige problemen kunnen al verholpen worden door slecht werkende onderdelen te vervangen en voldoende bevestigingen aan te brengen. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld kalkafzetting wegfrezen, wortels uit de leidingen frezen of putten opnieuw waterdicht cementeren.

Buis-in-buis-techniek of relinen

Dit is een duurzame en goedkope oplossing om je riolering te vernieuwen zonder iets open te breken. Er wordt namelijk een nieuwe buis in de oude buis gemaakt. Deze techniek heet relinen. De oude leiding wordt langs de binnenkant bedekt met een epoxyliner. Zo wordt er een nieuwe buis in de bestaande buis aangebracht en zijn lekken verleden tijd.

Totaalrenovatie

Bij een sterk verouderde riolering of zware verzakkingen en breuken, moeten we op lange termijn denken en is een totaalrenovatie de beste oplossing.

Op basis van onze analyse kunnen we samen bekijken met welk probleem je te maken hebt en hoe we dit kunnen herstellen. Voor al deze herstellingen kan ik je bovendien met veel vertrouwen doorverwijzen naar ervaren professionals.

Neem contact op

Ontstoppingsdienst nodig? Contacteer ons nu en wij zijn snel ter plaatse. Vakkundig en proper opgelost, en dit aan vaste prijzen.

Contact