Geurdetectie

Heb je last van vieze geuren in huis of stinkt je afvoer? Een vervelende situatie, die verschillende oorzaken kan hebben. Door middel van rookdetectie kunnen we die eenvoudig en snel blootleggen.

Wat veroorzaakt een vieze geur in huis?

Geurtjes in huis kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak blijft het niet bij de geur alleen, en moet de diepere oorzaak aangepakt worden voor er meer problemen opduiken. Waar geurhinder is, kunnen namelijk ook vliegjes en muggen hun weg naar binnen vinden, of kan er schimmel op je muren verschijnen. Een probleem dat meteen opgelost moet worden.

Een indringende rioolgeur kan veroorzaakt worden door:

  • een beschadigde of slecht geplaatste afvoerleiding

  • de slechte aansluiting van een sanitair toestel

  • een beschadigde sifon

  • terugslag via de verluchting

  • een constructiefout in de riolering

  • een slecht afgesloten put

  • een gebrek aan sifons en reukafsluiters

  • weinig gebruikte gootstenen

Zelfs het weer kan een rol spelen zoals bij een lagedrukgebied, veel regen of wind.

De uitdaging bij geurhinder is dat deze soms wel en dan weer niet waarneembaar is. En natuurlijk nooit wanneer iemand langskomt om de oorzaak te zoeken. Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk details te noteren als je de geur waarneemt. Dan kunnen wij met die informatie aan de slag bij ons onderzoek.

Hoe werkt rookdetectie?

Door middel van camera-inspectie en lekdetectie kunnen geurproblemen, breuken, openingen, verdoken putten en zwakke punten in de riolering opgespoord worden. Om de oorzaak van geurhinder te vinden, vullen we de afvoerleidingen met onschadelijke, gekleurde rook. De rook komt vervolgens via het lek naar buiten en geeft zo nauwkeurig de precieze plaats van het probleem aan.

Ook als de oorzaak van de rioolgeur ondergronds of ingebouwd is, kunnen we door middel van enkele speciale toestellen en technieken de problemen lokaliseren. Eens gevonden, kunnen we een oplossing op maat aanbieden.

Neem contact op

Ontstoppingsdienst nodig? Contacteer ons nu en wij zijn snel ter plaatse. Vakkundig en proper opgelost, en dit aan vaste prijzen.

Contact